KALAH

Wat is KALAH?

Een term die je langzaam aan steeds meer hoort, KALAH oftewel het KALAH system. Het is een vorm van zelfverdediging dat in de afgelopen jaren steeds bekender is geworden en zo ook in Nederland. 

Het wordt gezien als de meest realistische en effectieve vorm van zelfverdediging, het is eigenlijk een close combat overlevings systeem. Het doel van het KALAH system is om jezelf zo snel mogelijk in veiligheid te brengen wanneer er een situatie zich voordoet waar dit nodig is. 

Zeker voor mensen die vaker in situaties terechtkomen waar extreem geweld of dreiging van agressie voorkomt. Denk hier bijvoorbeeld aan mensen die bij de hulpdiensten en mensen die in risicoberoepen werken, zij krijgen de afgelopen jaren steeds meer te maken met agressie.

KALAH LOGO
Idan Albolnik arm

Nu vraag je je misschien af, wat is het KALAH system dan precies? Het is een close combat systeem waar er drie vechttechnieken van de Israëlische Special Forces worden gecombineerd. Het combineert: 

  • Krav: Vechten
  • Lotar: Anti-terreur
  • Haganah: Defensie

Het is een intense en ruwe vorm van zelfverdediging, dat maakt het ook zo effectief. Het doel van het KALAH system is om je op een zo realistische manier te trainen dat het de overlevingskans vergroot wordt bij agressie. Je zult dus ook zien dat de trainingen zo zijn ingericht dat het een realistisch beeld geeft van de werkelijkheid. 

Deze vorm van zelfverdediging is ontwikkeld door Idan Abolnik uit Israël, hij is een ex-commando die over de hele wereld reist waar hij seminars geeft om instructeurs op te leiden. 

Voor de duidelijkheid, KALAH is zeker geen sport. Het is een manier om te overleven in extreme situaties en jezelf in veiligheid te brengen. 

Het KALAH system bij ons

Bij KALAH Gelderland Brabant vind je twee gecertificeerde KALAH instructeurs. 

Bij ons leer je jouw mentale en fysieke weerbaarheid vergroten, hierdoor kom jij veel sterker in je kracht te staan. Je leert omgaan met angsten en zware stress. Het is namelijk niet alleen reageren op verschillende bedreigingen en aanvallen. Het is tactiek, houding en communicatie in de observatie van agressie. 

Het is geen lichte training, het is fysiek en mentaal uitdagend. Daarom hebben we voor elke training een gesprek om te kijken of KALAH de juiste vorm van zelfverdediging voor jou is op dit moment. Je kan vrijblijvend contact opnemen om het hier met ons over te hebben. 

Kalah Masidi en David

Masidi Degener & David Kennis

Wat verstaan we onder zelfverdediging? 

We noemen het KALAH system hier nu een paar keer een zelfverdedigingsmethode, dat is het in principe ook maar het is belangrijk om te begrijpen dat er een groot verschil zit tussen de bekendere vormen en het KALAH system, de laatste is namelijk een close combat system. Een vechtsysteem voor een situatie waar er een korte afstand is tussen jouw en je aanvaller. 

Deze vorm is bedoelt om agressieve en heftige situaties zo snel mogelijk te laten de-escaleren. Het gaat hier echt om overleven, een stuk heftiger en intenser dan de meeste andere vormen van zelfverdediging.

KALAH alleen een vorm van zelfverdediging noemen is doet het dus misschien niet de volledige eer aan die het verdient. Het is een close combat system waarmee je kan overleven in heftige situaties.

Idan Albolnik defence

Waarom is het KALAH system belangrijk? 

Het KALAH system is dus een vorm van zelfverdediging. Voor het KALAH system is geen scenario te gek, na een workshop heb je dus alle tools in huis om welke situatie dan ook zo goed mogelijk te ontwapenen. We richten ons dus niet op specifieke situaties, ons doel is om bepaalde technieken en patronen in je hoofd te slijpen tot het punt dat het een automatisme wordt.

Zodra jij op het punt komt dat je het nodig hebt, hoef je niet na te denken over wat je nu precies moet doen. Je lichaam neemt het in die situatie van je over en gebruikt alles wat je tijdens onze workshop leert. 

Tijdens de KALAH workshop zal je in oncomfortabele situaties terecht komen en jezelf echt uit je comfort zone moeten pushen om alles uit jezelf te halen.

De ervaringen van onze deelnemers

"Nu heb ik geen angsten meer"
Deelneemster KALAH workshop
Beschermings Bewindvoerder
Je leert echt overleven, het gaat er niet om dat het mooi is. Een no-nonsense aanpak die je echt helpt.
Deelnemer workshop
Je kan veel meer dan dat je denkt. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen in mijn eigen lichaam en in mijn eigen kunnen.
Deelneemster workshop
Dit heeft me heel veel zelfvertrouwen gebracht, nu heb ik geen angst meer.
Deelneemster workshop
Nahum Belver

KALAH workshop

Wat kan je verwachten als je een workshop bij ons gaat volgen? De focus ligt dus op jou alle tools en technieken aan te leren zodat jij welke situatie dan ook zo goed mogelijk aan kan. We kijken daarom naar de meest voorkomende situaties, maar ook de algemene technieken. Hierdoor weten we zeker dat straks met allerlei situaties om kan gaan, en niet alleen met de standaard momenten. 

Bij het KALAH system leer je jezelf op korte afstand verdedigen, denk hier aan situaties waar de aanvaller jouw bedreigt met fysiek geweld, messen, wapens of wurging. 

Vanuit elke hoek oefenen we deze situaties, dus ook wanneer je van achteren wordt verrast of als de situatie zich op de grond voordoet. 

De situaties die we oefenen zijn zo realistisch mogelijk gemaakt. Dit om je lichaam nog meer te programmeren om direct over te schakelen naar de technieken die je wordt aangeleerd. 

Het is vrij normaal dat je thuis komt na een workshop met wat blauwe plekken en/of schrammen. Dit laat ook maar weer zien dat het geen lichte training is. Bedenk daarom goed voor jezelf of dit iets is wat je (op dit moment) zowel mentaal als fysiek aankan. Wil je dit bespreken met een van onze instructeurs dan kan je daar gerust contact voor opnemen. 

Daarnaast trainen we niet alleen het fysieke deel. Ook leer je omgaan met de mentale gevolgen van van een gevecht en hoe je hiermee het beste om kan gaan. 

Realistisch

We doen er dus alles aan om de trainingen zo realistisch mogelijk te maken. Tijdens de workshop werken we met situaties die zo realistisch mogelijk zijn, de aanvallen zullen niet volgens een standaard format lopen. Alles om jou voor te bereiden op mogelijke situaties die je tegen gaat komen in de toekomst. 

House of boxing zaal Kalah

Voor wie is KALAH?

Het KALAH system is eigenlijk voor iedereen die op de meest effectieve manier wilt overleven wanneer ze in contact komen met gevaarlijke en extreem gewelddadige situaties. Zeker voor mensen die in het dagelijks leven een grote kans hebben om met deze situaties te maken te krijgen.

Bijvoorbeeld mensen die door het werk vaker in situaties komen waar er geweld wordt gebruikt. 

Is KALAH ook voor vrouwen? 

Jazeker, KALAH is voor iedereen die zich zo goed mogelijk wilt leren verdedigen. In het echte leven maakt geweld en agressie ook geen onderscheid in wie je bent, dus ook vrouwen zijn zeker welkom bij onze workshops. 

Idan Albolnik gun

KALAH Gelderland Brabant

KALAH Gelderland Brabant heeft twee gecertificeerde instructeurs, wij zijn gestart omdat wij erin geloven dat deze vorm van zelfverdediging de beste manier is om jezelf veilig te stellen in gevaarlijke situaties. 

Beide instructeurs hebben jarenlange ervaring met lesgeven in verschillende vormen van zelfverdediging. Ze hebben hun certificering in KALAH gehaald in 2021 onder leiding van Nahum Belver in Berlijn.  

 

Kwalitatief hoge workshops

Bij KALAH Gelderland worden de workshops en seminars alleen gegeven door mensen die hier een intense training(en) hebben gevolgd om zichzelf officieel KALAH instructeur te mogen noemen. 

Onze trainers blijven zich ontwikkelen door zoveel mogelijk instructeur cursussen te volgen, om volledig op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen het KALAH system. 

Zo ben jij ervan gegarandeerd dat je altijd de hoogste kwaliteit aan begeleiding krijgt.

We hebben verschillende vormen van workshops. Van personal training, duo personal training of een opfris cursus, natuurlijk is het ook mogelijk om bij ons als groep te komen trainen en of een seminar bij te wonen om kennis te maken met het KALAH systeem.

Meer informatie of wil je een cursus, seminar of workshop plannen. Neem dan snel contact met ons op!